Stuur ons uw vraag
  Veel gestelde vragen

  Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen. Doorgaans heeft u de bestelling dezelfde week in huis.

  Staat uw bestelling al meer dan twee werkdagen op “Verzonden”? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen uw graag verder.

  Voor iedere € 1,00 besteding in onze webshop ontvangt u 1 spaarpunt. Deze punten zijn inwisselbaar op toekomstige bestellingen.

  Voor iedere 100 punten ontvangt u een korting van € 1,00.

  U bent niet verplicht de punten bij uw eerst volgende bestelling te gebruiken. De punten mogen opgespaard worden.

  Bij Alicanta kunt u uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Alleen de kosten voor retour vanaf uw huis naar ons magazijn zijn voor eigen rekening (doorgaans € 6,95 via PostNL).

  Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ons geretourneerd moeten worden. De verzegeling van de fles (dop of kurk) mag niet zijn verbroken. Wanneer wij hebben geconstateerd dat het product niet is geopend en valt binnen onze retour condities, zullen wij het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten. Een begrijpelijke uitzondering moeten we maken voor producten met een beschadigde verpakking en/of producten die incompleet en/of gebruikt zijn. Voor onze zakelijke klanten vervalt het recht tot retour.

  Retourneren van artikelen
  Om artikelen te retourneren dient u deze netjes te verpakken en voldoende te frankeren. Alleen voldoende gefrankeerde retourzendingen met artikelen in de gave, originele verpakking worden door ons aangenomen (ongefrankeerd wordt automatisch geweigerd). Indien u een artikel naar ons retour zendt, dient u deze altijd te voorzien van een volledig ingevuld retourformulier. Alleen dan kunnen wij een correcte en vlotte afhandeling garanderen. Vergeet uw afzendadres niet te vermelden op uw verzenddoos. De producten worden door ons verzonden in een verzenddoos, deze verzenddoos is dus niet de originele verpakking!

  Hieronder kunt u het retourformulier downloaden dat u dient mee te sturen met de retour gezonden artikelen.

  Het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen zal dan binnen 14 dagen worden gecrediteerd.

  Uiteraard horen we heel erg graag als eerste dat u een klacht heeft. Maak dit daarom eerst kenbaar bij ons door contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 085 – 30 37 199, via mail of via het contactformulier op deze pagina.

  Mocht de uitkomst van de klachtafhandeling niet naar een oplossing leiden, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/odr.

  Wanneer u uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u altijd vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie. Probeer altijd eerst via onze klantenservice tot een oplossing te komen.

  Met de term “Extra Virgen”, ook wel Extra vergine of Extra Vierge, wordt de productiewijze van de olijfolie aangeduid. Ooit betekende dat, dat alleen “koud geperste” olijven de naam “Extra Virgin” mochten dragen. Omdat de meeste molens tegenwoordig de olijven niet via de pers maar met de centrifuge olie onttrekken uit de gemalen olijven is de officiële vereiste dat er nu middels “mechanische extractie” ook de naam “Extra Virgen” mogen dragen. Het gaat er dus om dat er een mechanische extractie plaatsvindt op lage temperaturen en zonder dat er chemische processen in het productieproces te pas komen.

  Er zijn kort samengevat 3 kwaliteiten olijfolie:

  Extra Virgen Olijfolie
  Dit is de olie van de hoogste kwaliteit.  Zeer lage zuurtegraad, een perfecte aroma een perfecte smaak en natuurlijk een perfecte kleur. Deze soort olie is zeer geschikt om koud te gebruiken bij bijvoorbeeld de bereiding van een salade en of kruiden.

  Virgen Olijfolie
  Dit is een olie van mindere kwaliteit dan de extra virgin olie, door de iets hogere zuurtegraad . Voor de rest moeten smaak, kleur en aroma wel perfect zijn. Deze olie is vaak wat goedkoper en leent zich prima om in te bakken, wokken en te braden tot +/- 180˚C.

  Geraffineerde Olijfolie
  Dit is de minst goede vorm van olijfolie. Goedkoop, maar ook beduidend minder van kwaliteit. Desondanks leent deze olie zich uitstekend om in te bakken, braden en frituren. Verhitting tot boven de 180˚C is mogelijk.

  Algemene voorwaarden

  Benieuwd naar onze kleine lettertjes? Alicanta hanteert uiterst klantvriendelijke algemene voorwaarden. U kunt ze inzien door op een de onderstaande link(s) te klikken.

  Algemene voorwaarden
  Privacybeleid

  Contact


  Hakselseweg 17C
  6713 KT  Ede
  Nederland

  T.  085 – 30 37 199
  E.  info@alicanta.nl

  KvK  55227716
  BTW  NL172118049B01

  Retourformulier

  Indien u een bestelling, of een deel van een bestelling, wenst te retourneren dient u deze bij ons aan te melden via e-mail. U kunt ook uw retourzending voorzien van een volledig ingevuld retourformulier (zonder vooraanmelding). Op deze manier kunnen wij een correcte en snelle afhandeling garanderen. Wilt u aanspraak doen op garantie? Neem dan contact met ons op of mail naar info@alicanta.nl.

  PDF-RetourformulierRetourformulier