Home > Virgen olijfolie
;

Virgen olijfolie

Heerlijke Spaanse olijfolie van uitstekende kwaliteit

Virgen olijfolie

Weergave 7 producten

Virgen olijfolie

Op de Alicanta webshop beschikken wij over een mooi assortiment aan Spaanse Virgen olijfolie. Binnen de “Virgen” olijfolies treft u heerlijk smakende, zachte en goed gearomatiseerde kwaliteitsolijfolie aan die prima geschikt is om mee te koken, bakken, grillen en wokken. De Virgen olijfolie is rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen, die voldoet aan een zuurgraad onder de 2 procent.

Virgen – lage zuurgraad, heerlijke smaak
De Europese Unie heeft olijfolies voor consumptie onderverdeeld in vier categorieën. De meest prestigieuze en zuiverste verkrijgbare olijfolie is de Extra Virgen Olijfolie. Daarop volgend is de “Virgen” olijfolie. Deze olijfolie moet volgens de EU norm voldoen aan een aantal strenge eisen, waaronder een maximale zuurgraad. De EU norm schrijft voor dat een Spaanse olijfolie zich pas “Virgen” mag noemen wanneer de zuurgraad onder de 2% ligt. Naast deze zuurgraad, uitgedrukt in het gehalte vrije vetzuren, mag de olijfolie niet behandeld zijn door chemische processen en moet deze zijn gewonnen uit de eerste en koude persing. De Virgen olijfolie van Alicanta heeft een heerlijk fruitige smaak, is zacht en kan zeer goed worden gebruikt in de warme keuken.

Virgen, Vergine en Vierge
Naast Spaanse term “Virgen” en de Italiaanse term “Vergine” wordt, verwarrend genoeg (Frankrijk produceert zelf amper olijfolie), meestal de Franse term “Vierge” gebruikt. Virgen olijfolie, Vergine olijfole en Vierge olijfolie voldoen aan dezelfde kwaliteitsnormering en geven aan op welke manier de olijfolie verkregen is uit de vrucht van de olijfboom.

De smaak van de Virgen olijfolie wordt positief beïnvloed door ligging van de olijfboomgaarden in de bergen van Alicante – op 50 kilometer van de Middellandse Zee – met gunstige weersomstandigheden. Bij de productie van de olijfolie worden uitstekende olijfrassen en olijfvariaties gebruikt (zoals de Manzanilla). U proeft het vakmanschap van de boeren en olijffamilies die generatie op generatie op passionele wijze betrokken zijn bij de productie van de mooiste olijfolie.

Bekijk ons assortiment “Virgen” olijfolie. Ideaal en zeer geschikt voor verhitting en dus een “must have” in iedere serieuze keuken.