Klantenservice

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Welkom op de klantenservice pagina van Alicanta. Op de klantenservice pagina vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen, ons bedrijfsprofiel, contactgegevens en de algemene voorwaarden.

Veel gestelde vragen

Ik heb mijn bestelling nog niet ontvangen, is deze al verzonden?

Wij streven ernaar om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen.  Doorgaans heeft u de bestelling dezelfde week in huis.

Door de situatie omtrent Covid-19 kan het zijn dat uw pakket wat later wordt bezorgt dan gebruikelijk.

Staat uw bestelling al meer dan twee werkdagen op “Verzonden”? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen uw graag verder.

Hoe werkt het punten sparen?

Voor iedere 10 euro besteedt in onze webshop ontvangt u 100 spaarpunten. Deze punten zijn inwisselbaar op toekomstige bestellingen.

Voor iedere 100 punten ontvangt u een korting van 1 euro.

U bent niet verplicht de punten bij uw eerst volgende bestelling te gebruiken. De punten mogen opgespaard worden.

Hoe kan ik één of meerdere artikelen retourneren?

Bij Alicanta kunt u uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Alleen de kosten voor retour vanaf uw huis naar ons magazijn zijn voor eigen rekening (doorgaans 6.95 EUR via PostNL).

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ons geretourneerd moeten worden. De verzegeling van de fles (dop of kurk) mag niet zijn verbroken. Wanneer wij hebben geconstateerd dat het product niet is geopend en valt binnen onze retour condities, zullen wij het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten. Een begrijpelijke uitzondering moeten we maken voor producten met een beschadigde verpakking en / of producten die incompleet en / of gebruikt zijn. Voor onze zakelijke klanten vervalt het recht tot retour.

Retourneren van artikelen
Om artikelen te retourneren dient u deze netjes te verpakken en voldoende te frankeren. Alleen voldoende gefrankeerde retourzendingen met artikelen in de gave, originele verpakking worden door ons aangenomen (ongefrankeerd wordt automatisch geweigerd). Indien u een artikel naar ons retour zendt, dient u deze altijd te voorzien van een volledig ingevuld retourformulier. Alleen dan kunnen wij een correcte en vlotte afhandeling garanderen. Vergeet uw afzendadres niet te vermelden op uw verzenddoos. De producten worden door ons verzonden in een verzenddoos, deze verzenddoos is dus niet de originele verpakking!

Hieronder kunt u het retourformulier downloaden dat u dient mee te sturen met de retour gezonden artikelen : download >>

Het aankoopbedrag van de geretourneerde artikelen zal dan binnen 14 dagen worden gecrediteerd.

Ik heb een klacht, wat moet ik doen?

Uiteraard horen we heel erg graag als eerste dat u een klacht heeft. Maak dit daarom eerst kenbaar bij ons door contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch via 085 – 3037199, via mail of via het contactformulier op deze pagina.

Mocht de uitkomst van de klachtafhandeling niet naar een oplossing leiden, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op https://ec.europa.eu/odr.

Wanneer u uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u altijd vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie. Probeer altijd eerst via onze klantenservice tot een oplossing te komen.

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten olijfolie?

Met de term “Extra Virgen”, ook wel Extra vergine of Extra Vierge, wordt de productiewijze van de olijfolie aangeduid. Ooit betekende dat, dat alleen “koud geperste” olijven de naam “Extra Virgin” mochten dragen. Omdat de meeste molens tegenwoordig de olijven niet via de pers maar met de centrifuge olie onttrekken uit de gemalen olijven is de officiële vereiste dat er nu middels “mechanische extractie” ook de naam “Extra Virgen” mogen dragen. Het gaat er dus om dat er een mechanische extractie plaatsvindt op lage temperaturen en zonder dat er chemische processen in het productieproces te pas komen.

Er zijn kort samengevat 3 kwaliteiten olijfolie.

Extra Virgen Olijfolie: Dit is de olie van de hoogste kwaliteit.  Zeer lage zuurtegraad, een perfecte aroma een perfecte smaak en natuurlijk een perfecte kleur. Deze soort olie is zeer geschikt om koud te gebruiken bij bijvoorbeeld de bereiding van een salade en of kruiden.

Virgen Olijfolie: Dit is een olie van mindere kwaliteit dan de extra virgin olie, door de iets hogere zuurtegraad . Voor de rest moeten smaak, kleur en aroma wel perfect zijn. Deze olie is vaak wat goedkoper en leent zich prima om in te bakken, wokken en te braden tot +/- 180 graden.

Geraffineerde Olijfolie: Dit is de minst goede vorm van olijfolie. Goedkoop, maar ook beduidend minder van kwaliteit. Desondanks leent deze olie zich uitstekend om in te bakken, braden en frituren. Verhitting tot boven de 180 graden is mogelijk.

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag maar bent u niet in de gelegenheid om te bellen? Of zijn we momenteel gesloten? Neem dan contact op via ons contactformulier! Een van onze medewerkers zal uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Alvast bedankt voor uw interesse in onze olijfolies.

  Algemene voorwaarden

  Benieuwd naar onze kleine lettertjes? Alicanta hanteert uiterst klantvriendelijke algemene voorwaarden. U kunt ze inzien door op een de onderstaande link(s) te klikken.

  Algemene voorwaarden
  Privacy Statement

  Retour / herroepingsformulier

  Indien u een bestelling, of een deel van een bestelling, wenst te retourneren dient u deze bij ons aan te melden via e-mail. U kunt ook uw retourzending voorzien van een volledig ingevuld retourformulier (zonder vooraanmelding). Op deze manier kunnen wij een correcte en snelle afhandeling garanderen. Wilt u aanspraak doen op garantie? Neem dan contact met ons op of mail naar info@alicanta.nl.

  Download retourformulier >>

  Bedrijfsprofiel Alicanta

  Alicanta is een handelsnaam van Milo Euro Trade en is hét adres voor exclusieve Spaanse olijfolies. Alicanta is opgericht in 2015 en is importeur van topkwaliteit olijfolie uit de bergen in de regio Alicante in Spanje.

  De bergen van Alicante zijn een ideale omgeving voor het produceren van olijfolie van de hoogste kwaliteit. Het mediterrane microklimaat brengt een optimale smaak, aroma en gezonde eigenschappen voort.

  De olijfgaarden van Alicanta zijn gelegen op 50 kilometer afstand van de Middellandse Zee, omgeven door kersen- en amandelbomen en de aroma’s van rozemarijn, tijm, salie, bonenkruid en al die kruiden die onze olijfolie de heerlijke eigenschappen meegeven. Onze olijfgaarden geven de beste olijven, uitsluitend op basis van water, zon, aarde en de kennis van de lokale boeren die al generatie op generatie over gaan.

  Wij produceren olijfolie met veel respect voor de natuurlijke omgeving en hun ecosysteem. Hierdoor ontstaat er een unieke kwaliteit olijfolie met een aangename, herkenbare smaak. Essentieel in iedere maaltijd en gezonde levensstijl.

  Nederland gezonder maken
  Onze missie is Nederland gezonder maken middels het integreren van onze gezonde olijfolies in de leefstijl van onze klanten. Olijfolie verbetert de levensverwachting en de kwaliteit van leven door de natuurlijke bijdrage van voedingsstoffen.

  Olijfolie is een noodzakelijk bestanddeel voor een complete en gezonde voeding en het plezier van een goede maaltijd. Olijfolie is niet alleen supergezond, maar het kan u ook helpen bij het verzorgen van het lichaam en helpt bij de genezing van wondjes en insectenbeten.

  Alicanta – de bondgenoot van een gezonde levensstijl

  Logo_Alicanta

  Onze contactgegevens

  Alicanta
  Hakselseweg 17C
  6713 KT Ede
  Nederland

  Telefoonnummer : 085 – 3037199

  KvK en BTW gegevens

  KvK-nummer: 55227716
  BTW-nr: NL172118049B01