Het gebruik van olijfolie in de keuken

Olijfolie in de keuken

In de keuken kunt u het beste plantaardige olie gebruiken. U kunt dan kiezen uit verschillende soorten, waaronder olijfolie. Olijfolie bevat de juiste meervoudig onverzadigde vetzuren die essentieel zijn voor ons lichaam. Ze worden essentiële vetzuren genoemd, omdat ons lichaam deze vetzuren niet zelf aan kan maken en dus uit de voeding moet halen. Maar welke olijfolie gebruikt u nou wanneer? Het is niet zo ingewikkeld maar wel goed om te weten dat er twee soorten zijn. We leggen kort het verschil uit en wanneer u welke olijfolie het beste kunt gebruiken.

Warme keuken vs. koude keuken
Voor de koude bereiding is het heerlijk om de beste kwaliteit olijfolie in huis te hebben. Olijfolie is rijk aan antioxidanten en omega-3 vetzuren, die niet aangetast worden omdat de olie niet verhit wordt. In iedere keuken zouden er standaard minimaal 2 soorten olijfolie op voorraad moeten staan; De extra virgin voor de koude keuken en virgin voor de warme keuken.