Het gebruik van olijfolie in de cosmetica

Olijfolie in de cosmetica

Olijfolie in de keuken gebruiken is inmiddels wel bekend. Maar wist u dat olijfolie ook een prima middel is om toe te passen op uw lichaam. Het kan wonderen doen voor uw huid en haar. Laten we de cosmetische voordelen ook maar even op een rijtje zetten:

  • Gezichtsreiniging; Olijfolie is de beste manier om make- up van uw gezicht te verwijderen. Zelfs de beste, waterbestendige, mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer u olijfolie gebruikt.
  • Droge huid; Om uw droge huid goed te verzorgen kunt u gebruik maken van olijfolie. Hierdoor wordt de huid zachter en vochtiger. Het is een goede massageolie en gaat eczeem en psoriasis tegen.
  • Gezicht; Ook uw gezicht kan veel baat hebben bij olijfolie. Doe een druppeltje goede olijfolie in uw hand en dep het een beetje op je gezicht. Het resultaat is een gezicht dat er zacht, gezond en gehydrateerd uitziet.
  • Droge haren; Als u uitgedroogde haren heeft doe dan een paar druppeltjes olijfolie op uw handen en haal verschillende keren uw handen door je haar. Uw haar wordt gevoed en zal minder droog aanvoelen.
  • Roos; Zelfs wanneer u last heeft van roos kunt u een paar uur voordat u gaat douchen uw hoofdhuid insmeren met olijfolie. Uw roos zal daarna verdwijnen als sneeuw voor de zon.
  • Zonnebrand; Als u last heeft van zonnebrand, insectenbeten, kleine wondjes of uitslag, breng dan een beetje olijfolie op de huid aan en laat het onbedekt. U zult merken dat het goed doet voor de huid, het genezingsproces zal sneller verlopen en de jeuk zal snel verdwijnen.

Een extra tip voor jonge ouders. Wist u dat u olijfolie ook prima kunt gebruiken op de billen van uw baby om luieruitslag te voorkomen en te bestrijden? Probeer het eens.

Speciaal voor cosmetische doeleinden hebben wij een mooie olijfolie in kleine verpakking beschikbaar. Handig voor op de badkamer.